Compania elvețiană Microlife a dezvoltat tehnologia unică AFIB! Acum veți putea depista fibrilația atrială chiar în timpul măsurării tensiunii arteriale cu tonometrul Microlife.

Accidentul vascular cerebral poate fi provocat de fibrilația atrială și hipertensiune.
Conform datelor statistice ale studiilor medicale, la fiecare 6 secunde în lume are loc un accident vascular cerebral! Acesta nu alege oamenii, și nici sexul și vârsta, de fapt, nu contează pentru această boală perfidă.

Aproximativ cincisprezece milioane de oameni suferă un accident vascular cerebral în fiecare an. Dar, potrivit specialiștilor cardiologi, 2 din 3 cazuri de accident vascular cerebral pot fi prevenite. Trebuie doar să cunoaștem factorii de risc ai accidentului vascular cerebral – fibrilația atrială, hipertensiunea, hipercolesterolemia și diabetul zaharat. Și, bineînțeles, trebuie să aveți un stil de viață sănătos și să renunțați la obiceiurile proaste. Dacă sunteți supus riscului de a face un accident vascular cerebral, urmați neapărat o cură specială de tratament.

 

Fibrilația atrială – ce boală mai este și asta?


Ritmul cardiac anormal, frecvența căruia crește odată cu vârsta – aceasta și este fibrilația atrială. Persoanele cu vârsta peste 55 de ani, suferă deseori de această boală, așa încât fiecare a patra persoană din această categorie de vârstă este bolnavă. Douăzeci la sută dintre cazurile de accident vascular cerebral sunt rezultatul fibrilației atriale. Adică persoanele cu această boală au de 5 ori mai multe șanse să facă accident vascular cerebral, decât cei care au fost feriți de fibrilație atrială. Trist este faptul că fibrilația atrială în stadii incipiente este foarte dificil de depistat și aceasta practic decurge fără simptome.


Microlife vă vine în ajutor, prezentând tehnologia unică AFIB

Din fericire, accidentul vascular cerebral poate fi prevenit dacă fibrilația atrială este diagnosticată în stadii incipiente și este început imediat tratamentul acesteia. Tonometrele companiei Microlife cu tehnologie AFIB permit detectarea foarte precisă a fibrilației atriale.

Studiile desfășurate cu participarea a peste cinci sute de pacienți au demonstrat că sensibilitatea tehnologiei AFIB atinge 97-100%, iar specificitatea – 89%. Studiile vizau depistarea fibrilației atriale la pacienți. Tonometrele Microlife cu tehnologie AFIB de depistare a fibrilației atriale sunt perfecte pentru a fi folosite acasă:

 

  • Tonometru automat pentru umăr Microlife BP A6 PC cu tehnologie AFIB
  • Tonometru automat pentru umăr Microlife BP W200 cu tehnologie AFIB